VOCHT

Wij bieden de complete oplossing voor het bestrijden van vocht.

Vochtvlekken, beschimmelde muren, vochtige kelders,… zijn problemen die helaas vaak voorkomen in een woning. Vochtproblemen zijn heel nadelig voor uw woning: een muffe geur, schimmelvorming, en op lange termijn zelfs de aantasting van het elektriciteitsnetwerk en de stabiliteit van uw woning hebben onvermijdelijk een waardevermindering tot gevolg.

Vochtproblemen

Bovendien zijn deze vochtproblemen ook erg schadelijk voor de gezondheid bij langdurig doorbrengen in vochtige ruimtes.

OPSTIJGEND VOCHT

Opstijgend vocht kan zeer vervelende gevolgen hebben zoals schimmels, zouten, ….. Wij starten altijd met een grondige vochtanalyse zodat we de juiste aanpak kunnen bepalen. Door niet louter de zichtbare schade, maar ook de oorzaak aan te pakken, kunnen we zorgen voor een duurzame oplossing.

Oplossing Injectie met hydrofugegel:

injectie 
Opstijgend vocht wordt het vaakst aangepakt door de muren te injecteren met een vochtwerende gel. Dit biedt veel meer voordelen en zekerheden voor uw woning.

Oplossing Zoutblokkering:

zoutblokkering
Na de injectie kan men ook een bijkomende behandeling uitvoeren die nodig is tegen zoutbelasting.

DOORSLAAND VOCHT

Buitenmuren hebben jaar in jaar uit last van barre weersomstandigheden, waardoor ze op sommige plaatsen poreuzer kunnen worden met vochtinsijpeling tot gevolg. Dit insijpelen kan zo gering zijn dat het met het blote oog onzichtbaar is. Vaak wordt doorslaand vocht pas ettelijke maanden nadien zichtbaar, wanneer het zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Na een grondige analyse kan bepaald worden hoe het vocht zich verplaatst heeft doorheen de muren.

In de meeste gevallen is het impregneren van de gevel een oplossing. Uw buitenmuur wordt waterdicht gemaakt en krijgt een beschermende en doorzichtige ‘laag’. Een combinatie van isolatie en regendichte afwerking is het beste systeem: zo vermijdt u vocht en koude in uw woning!

 

CONDENSATIE

In elke woning ontstaan dampen door te wassen, te koken en zich te verwarmen. Dit is op zich geen probleem, maar wanneer een woning onvoldoende geïsoleerd is of geventileerd wordt, ontstaat er condensatie. Condensatie kan heel vervelende gevolgen hebben; in veel gevallen schimmel, wat zeker niet gezond is voor de mens en de woning.

BEL ONS GRATIS
0800 62 501
 

ONZE PARTNERS

   
   


PROJECT IN DE KIJKER

  • Oosterzele
    Renovatie – Gevel - Restauratie

 

TEVREDEN KLANT

“Ik heb hier 2 woorden voor: CORRECTE SERVICE! Van begin tot het einde van het project. Correcte uitvoering en zeer professioneel team! ”

Dhr. VDB uit Aalst

© 2015 Healthy Homes maakt deel uit van de groep Bouwwerken De Ruyck